Ik had een aantal weken geleden een nieuwe android telefoon gekocht met een kleine internetbundel omdat er erg veel wifi netwerken zijn waar je gebruikt van kunt maken. Een goede vriend van mij attendeerde mij erop dat dit ook erg veel risico’s met zich meebrengt. Het opzetten van een open wifi netwerk is erg gemakkelijk. Wanneer je jouw telefoon verbindt met een open wifi netwerk zullen al jou gegeven onversleuteld door worden gestuurd naar dit netwerk. Ik ging daarom op het internet op zoek naar actuele berichten over vpn

actuele berichten

Meer informatie

Toen ik op het internet op zoek ging naar actueel berichten over vpn en open wifi netwerken kreeg ik erg veel zoekresultaten. Nadat ik een aantal websites met elkaar had vergeleken kwam ik uit op de website van vpnverbinding.nl. Op de website was erg veel informatie te vinden over de risico’s van het verbinden met een openbaar wifi netwerk. Het is natuurlijk niet erg als je verbinding maakt met een openbaar wifi netwerk van bijv de Ns. Maar als je verbinding maakt met een netwerk waar iemand foute bedoelingen mee heeft kan hier misbruik van gemaakt worden. Nadat ik de informatie op de website had gelezen besloot ik om voortaan gebruik te maken van vpn. Hierdoor zul je jouw persoonlijke gegevens altijd beveiligd zijn wanneer je verbinding maakt meer een openbaar wifi netwerk.

Categorieën: VPN